Listy kandydatek i kandydatów do sejmiku wojewódzkiego w woj. łódzkim

Okręg nr 1 – Łódź

1. KRYSIAK Wioleta Magdalena

KrysiakMam 28 lat. Studiowałam pracę socjalną, obecnie pracuję w banku. Jestem łodzianką z wyboru, kocham to miasto i chcę działać na rzecz jego mieszkańców. Aktywnie działam w Partii Razem od początku jej istnienia. Angażuję się w prace organizacyjne oraz należę do rady krajowej ugrupowania. Współtworzyłam program dla wsi oraz program zdrowotny Razem. Brałam także udział w formułowaniu głównych postulatów pracowniczych. Interesuję się filmem i uwielbiam gotować.

2. MIGAS Bartosz Piotr

MigasMam 30 lat. Z wykształcenia jestem prawnikiem, pracuję w dużej korporacji. Już podczas  studiów współpracowałem z fundacją Academia Iuris, która udziela darmowych porad prawnych. Działałem także w samorządzie studenckim. Pełniłem funkcję przewodniczącego Rady Samorządu Studentów Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Łódzkiego oraz byłem przedstawicielem studentów w Radzie Wydziału. Po studiach współtworzyłem związki zawodowe w moim miejscu pracy. Prywatnie jestem szczęśliwym mężem i ojcem. Interesuję się historią, polityką i kulturą popularną.

3. CHMURSKA Alicja
4. PAWŁOWSKI Adam Kazimierz
5. KORCZYŃSKA Agnieszka Anna
6. BRUDZ Bartosz Sebastian
7. URBAŃCZYK Ewa Krystyna
8. WILMOWSKI Adam Marek
9. JÓŹWIAK Weronika Bronisława
10. RACHALEWSKI Michał Cezary

Okręg nr 2 – powiaty: kutnowski, łowicki, łęczycki, zgierski

1. MIRYS Mateusz Piotr

MirysZawodowo grafik i pracownik NGO. Członek zarządu krajowego Partii Razem. Inicjator kampanii bojkotu Reserved i innych marek korporacji LPP, motywowanego wyprowadzeniem przez firmę zysków do rajów podatkowych. Koordynował kilkanaście akcji z zakresu praw pracowniczych, socjalnych, równości płci. Wielokrotnie współpracował ze związkami zawodowymi, organizacjami lokatorskimi, feministycznymi oraz ekologicznymi. Świeżo upieczony ojciec.

2. BARTOCHOWSKA Grażyna Maria
3. ROGALSKI Piotr
4. BABSKA Justyna
5. GRABSKI Rafał
6. SZEWCZYK Daria Magdalena

Okręg nr 3 – powiaty: łaski, pabianicki, pajęczański, poddębicki, sieradzki, wieluński,
wieruszowski, zduńskowolski

1. SIKORA Anna Iwona

SikoraMam 30 lat. Z wykształcenia i zawodu jestem dziennikarką, ukończyłam też studia z gospodarki przestrzennej. Dobrze znam problemy regionu, w ramach pracy zawodowej pisałam o polityce, służbie zdrowia i sprawach społecznych. Jestem pomysłodawczynią dofinansowania in vitro w Sieradzu, zbierałam podpisy pod inicjatywą uchwałodawczą w tej sprawie. Organizowałam lokalne demonstracje w obronie sądów oraz manifestację w ramach Czarnego Protestu. Mam rocznego synka Ignasia. Opiekuję się przygarniętym psem Łajką.

2. ORZECHOWSKI Tomasz

OrzechowskiMam 32 lata. Pracuję w księgowości. Współtworzyłem Łódzki Alarm Smogowy. Działałem na rzecz przywrócenia placówki wykonującej darmowe badania na obecność wirusa HIV. W wolnych chwilach czytam raporty i analizy, które wykorzystuję w działalności politycznej i społecznej. Uczestniczyłem w Mistrzostwach Świata w Quizach.

3. BŁASZCZYK Anna Lidia
4. RAJ Przemysław
5. KRAWCZYK Ewa
6. MINKIEWICZ Tomasz Jacek
7. KAMIŃSKA Monika Maria
8. BEWICZ Jakub Wojciech
9. CHRZANOWSKA-PRZYBYLSKA Patrycja Agnieszka

Okręg nr 4 – bełchatowski, łódzki wschodni, piotrkowski, radomszczański

1. PAWELCZYK Andrzej Krzysztof

2018-09-25_10h32_17Mam 40 lat. Jestem elektrykiem i zajmuję się zawodowo obsługą techniczną budynków. Działam w okręgu łódzkim Partii Razem. W przeszłości pełniłem funkcje społecznego inspektora pracy oraz przewodniczącego Komisji Zakładowej NSZZ Solidarność w jednym z zakładów pracy w powiecie bełchatowskim. Mam dużą wiedzę z zakresu prawa pracy i przepisów BHP. W wolnych chwilach słucham muzyki i majsterkuję. Moje pasje to także akwarystyka, podróżowanie i sport.

2. SULKA Monika Zofia

SulkaMam 34 lata. Zawodowo zajmuję się BHP i ergonomią. Jestem biegłą sądową przy Sądzie Okręgowym w Piotrkowie Trybunalskim. Piszę doktorat z prawa administracyjnego i ekonomii na warszawskiej SGGW. Współpracuję z fundacją DKMS zrzeszającą dawców szpiku i komórek macierzystych. Pomagam jej w pozyskiwaniu nowych członków, sama także jestem dawczynią szpiku. W wolnych chwilach rysuję, pływam kajakiem, kibicuje żużlowcom i trenuję sztuki walki.

3. SKORUPA Tomasz Wojciech
4. NIEZGODZIŃSKA-GROCKA Aleksandra
5. KLIMCZAK Jakub Przemysław
6. SZYMAŃSKA Halina Barbara
7. GANICZ Tomasz

Okręg nr 5 – brzeziński, opoczyński, rawski, skierniewicki, tomaszowski

1. PANAK Marta

PanakMam 39 lat. Kandyduję do Sejmiku Województwa Łódzkiego z pierwszego miejsca na liście w Skierniewicach. Od urodzenia jestem związana z regionem — tu mieszkam i pracuję jako specjalistka ds. zamówień publicznych i nauczycielka wiedzy o społeczeństwie. Byłam współzałożycielką okręgu skierniewickiego Partii Razem. Organizowałam lokalne demonstracje w ramach Czarnego Protestu. W Sejmiku Województwa Łódzkiego chcę reprezentować interesy małych miejscowości. W chwilach wolnych od politycznego zaangażowania jeżdżę na motocyklu i czytam książki.

2. BARTOSIEWICZ Rafał

BartosiewiczMam 36 lat. Pracuję jako specjalista BHP, kształciłem się także w kierunku doradztwa zawodowego. Jestem członkiem zarządu okręgu skierniewickiego Partii Razem, gdzie zajmuję się sprawami finansowymi i organizacyjnymi. Mam żonę i dwoje dzieci. W czasie wolnym czytam książki i jeżdżę na rowerze. W sejmiku chcę działać na rzecz dostępnego transportu, uczciwego zatrudnienia, a także w obszarach edukacji i polityki rodzinnej.

3. KLEMBA Julia Anna
4. PODPORA Mariusz Łukasz