Anna Sikora jedynką do sejmiku w Sieradzu!

IMG_21167 sierpnia w Sieradzu zaprezentowaliśmy naszą liderkę na liście do sejmiku województwa łódzkiego z okręgu nr 3, którą została lokalna działaczka, Anna Sikora. Kandydatkę przedstawił Adrian Zandberg, który wziął udział w lokalnej konferencji prasowej.

Nasza aktywistka od kilku miesięcy walczy o ustanowienie miejskiego programu in vitro dla Sieradza. Organizuje również demonstracje w obronie sądów czy przeciw zakazowi aborcji. Jako radna sejmiku, będzie dalej walczyć o sprawnie działający wojewódzki program in vitro. Kwestia leczenia niepłodności jest jednym z elementów naszego programu samorządowego – wprowadzimy powszechne i bezpłatne zabiegi in vitro, a dostęp do leczenia nie będzie zależeć od miejsca zamieszkania ani stanu cywilnego.

Okręg nr 3 składa się z powiatów: łaskiego, pabianickiego, pajęczańskiego, poddębickiego, sieradzkiego, wieluńskiego, wieruszowskiego, zduńskowolskiego. W nadchodzących tygodniach przedstawimy kolejne liderki/liderów z pozostałych okręgów.

Zobacz:

Nagranie konferencji prasowej z udziałem Adriana Zandberga

Audycja w Radio Łódź nad Wartą – gość: Adrian Zandberg

Polub profil Anny Sikory na Facebooku!

Sprawdź również