InVitro dla Sieradza – rusza zbiórka podpisów

33635828_446366492469208_4721947771764998144_oRazem Sieradz, które niedługo zostanie oficjalnie kołem, zainaugurowało w piątek 25 maja zbiórkę podpisów pod Invitro dla Sieradza, którego pomysłodawczynią jest Anna Sikora, aktualnie członkini Zarządu Okręgu łódzkiego.
Podczas konferencji prasowej powiedziała: “Każdy ma prawo do szczęścia, a dla wielu osób źródłem szczęścia są dzieci Sieradz powinien dofinansowywać zabiegi in vitro osobom, które chcą mieć dziecko, a z różnych względów naturalne zajście w ciążę jest w ich przypadku niemożliwe. Chcemy, aby takie pary mogły dostać do 5.000 złotych za zabieg. Finansowane byłyby trzy próby zapłodnienia.”

W akcję włączyli się również sieradzki radny Arkadiusz Góraj (PO) oraz Wiktor Idzikowski (KOD). Podczas konferencji obecny był również Adam Wieczorek (PO) z Rady Miejskiej w Łodzi.

W weekend zebrano prawie 200 podpisów!

Trzymamy kciuki za powodzenie zbiórki i przyjęcie programu!

Więcej informacji: https://www.facebook.com/invitrodlasieradza/

Media: