Sztafeta dla tramwajów (podmiejskich)

niedzielę, 4.03, zapraszamy na wydarzenie wokół tramwajów podmiejskich. Po 96 latach, 4 lutego 2018 roku przestała kursować linia 46, łącząca Ozorków, Zgierz, Łódź i miejscowości z terenu gminy Zgierz. Z powodu fatalnego stanu sieci trakcyjnej zawieszona została również linia 45 ze Zgierza do Łodzi. Tysiące osób straciło w ten sposób łatwy dojazd do i ze stolicy aglomeracji łódzkiej.
Denerwuje Cię likwidacja połączeń i autobusy stojące w korkach? Chcesz powrotu tramwajów? Spotkajmy się w miesiąc po likwidacji 45 i 46. Przyjdź i powiedz razem z nami: GDZIE JEST TRAMWAJ?!W trakcie protestu organizujemy PRZEJAZD AUTOKAREM, szczegóły trasy poniżej. Chcesz wziąć udział w proteście? Potrzebujesz miejsca w autokarze? Zapisy na autokar (do 28 lutego) na adres [email protected] lub pod tel. 664 039 307.

PLAN AKCJI
4 marca

Ozorków
10.46 Pikieta na Placu Jana Pawła II w Ozorkowie
11.16 Wyjazd autokarem do Zgierza
11.25 Przystanek autokaru – Słowik (szkoła)

Zgierz
11.45 Plac Jana Pawła II pod Urzędem Miasta Zgierza
12.15 Wyjazd autokarem do Łodzi pod Urząd Marszałkowski

Łódź
12.45 Spotkanie pod Urzędem Marszałkowskim (Łódź, al. Piłsudskiego 8)
13.15 Powrót autokaru do Zgierza i Ozorkowa

Jeśli chcesz pomóc w organizacji wydarzeń na terenie którejkolwiek z gmin leżących na trasie tramwajów 45 i 46 – daj znać!

Organizatorzy:
Razem Łódź
Nowa Łódź
INSPRO – Instytut Spraw Obywatelskich
Fundacja Pro Kolej
Łodzianie decydują – Łódź Jest Nasza
Kolej na Łódź
Stowarzyszenie na Rzecz Obrony Podmiejskiej Komunikacji Tramwajowej w Regionie Łódzkim

Sprawdź również